2021. április 23., péntek

Christian Dior - Eau Sauvage (100ml) - EDT - Jelenlegi ára: 29 348 Ft


Személyes átvétel minden nap
Díjmentes szállítás 20. 000 Ft felett
Megbízható bolt
Friss és tiszta illat a citrom és a keserű-friss rozmaring kombinációja, mely tökéletesen férfias. A parfümöt 1966-ban Edmond Roudnitska alkotta, a parfüm legendásan jellemző friss, citrusos illatát  fűszeres levendulával és fás alappal emelte ki. Jellemző fej illatai: citrom, bazsalikom, bergamot, kömény,  levendula és némi gyümölcs.
A szívben virágzik a jázmin, a  rózsa, a szegfű, az írisz gyökér, a koriander, a  pacsuli és a szantálfa. Alapja tölgymoha, vetiver, pézsma és ámbra. A flakont Pierre Dinand tervezte.  
Állítólag Christian Dior kamaszkorában találkozott egy tenyérjóssal, aki az jövendölte számára, hogy ? Az asszonyok áldani fogják, maga pedig általuk fog boldogulni.?
Dior először diplomatának készült, de tanulmányait abbahagyja még a diploma megszerzése előtt, és galériát nyit, ahol híres festők képeit árulja.
Ezt egyrészt a gazdasági válság miatt, másrészt betegség miatt az 1930-as években kénytelen bezárni, és még családi házukat is el kell adnia.
Ekkor sapkákat tervez, és terveit hamarosan Nina Ricci és a Balenciaga divatház is átveszi.
Jóval később, 1944-ben Marcel Boussac, a "gyapjúkirály" pénzügyi segítségével az önállóság útjára lép.
Már az 1947-ben piacra dobott első kollekciója nagy sikert aratott, Amerikában ? New Look?  néven terjedt el egyedi stílusa. Dior sajátos marketingstratégiájának köszönhetően a kozmetikumok és az egyéb kiegészítők terén is hamar meghatározó ikonná vált a piacon.
Mint a legtöbb hot-couture divatháznál, a Diornál is a forgalom nagy részét a kiegészítők adják, a parfümök, a szemüvegek és a bőráruk.
Női ? Eau Sauvage?  nevű parfümje(1966), mely ma már férfiváltozatban is létezik, nagy siker volt már a kezdetektől, ezt követte a ? Fahrenheit? és a ? Dune?.
Hires márkái továbbá hölgyek számára a ? Miss Dior?, a  ? Dolce Vita?, a  ? Poison?, a ? Dioressence?, a ? Diorella? és a ? Diorissimo?.
Mivel legtöbb parfümjének bemutatóját egy-egy új kollekciója kísérőjeként mutatta be, lényegében ő találta fel a couture-parfüm fogalmát.


Jelenlegi ára: 29 348 Ft
Az aukció vége: 2021-04-23 16:54 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése